Бившият водач в световната ранглиста по тенис Марат Сафин зачеркна младите талантливи

...
Бившият водач в световната ранглиста по тенис Марат Сафин зачеркна младите талантливи
Коментари Харесай

Бивш номер 1 в света зачеркна Григор: Не виждам добри млади играчи

Бившият лидер в международната класация по тенис Марат Сафин зачерта младите надарени играчи като Григор Димитров и Александър Зверев, когато разяснява положението на спорта сега, написа Sportal.bg. 

“Има нещо гнило в тениса, щом Роджър Федерер и Рафаел Надал не престават да побеждават и да взимат огромните трофеи. Не виждам някой от младите играчи, който може да стане суперзвезда и да господства ”, сподели Сафин пред Independent, явно пренебрегвайки първенеца от Финалите на АТР или пък 20-годишния немец Зверев, притежател на две “Мастърс ” трофеи и международен номер 4. Или пък 25-годишния Давид Гофен, станал едвам шестият в историята състезател с победа над Надал и Федерер в един шампионат - Финалите на АТР. Или пък 25-годишния Доминик Тийм, който тази година стана седмият състезател в историята с повече от една победа на клей над Надал…

“Не споделям, че по мое време се играеше най-хубавия тенис в историята, обаче когато аз бях младеж, хората печелеха шампионати на 16-17-годишна възраст. Сега играчите стават експерти на 25, което не знам за какво се получава. Също по този начин преди време хората се пенсионираха на 30, тъй като на 32 към този момент ставаха динозаври. А в този момент виждаме играчи на по 38 години! Младите играчи просто не са на нужното равнище, по тази причина и на 38 продължаваш да играеш и можеш да си номер 1 в света - значи има проблем с младоците ”, разяснява 37-годишният Сафин, който се отхвърли от спорта преди 8 години, явно обаче бъркайки възрастта на настоящия международен номер 1 Рафаел Надал, който е на 31, а вторият Роджър Федерер е на 36.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР